onsdag 20 maj 2009

Bara en tårta

Det var min tur att ha fredagsfika med till jobbet. Eftersom det är långhelg inföll fredagsfikat på en onsdag. Förvirrande för somliga...

Jag ville prova en del nytt, så istället för att gå iväg och köpa en tråkig vetekrans som de flesta andra brukar göra, blev det tårtbak!
Innehållet var ljusa bottnar med hackade pecannötter och en mandel biskvibotten, fylld med vaniljmousse, chokladmousse och chokladsås. Så långt var testet en hit! Det var ljuvligt gott.På utsidan ville jag prova några pastillagebågar som jag haft en idé till ett tag. Tanken var tre bågar som löpte längs sidorna på en rund tårta. Jag gjorde en mall och testade och mätte i förväg och allt såg bra ut. Gjorde tre bågar i pastillage efter mallen och la dem att torka. Problemet var bara att en av bågarna råkat hamna ett par millimeter "off" och torkat i en lite för snäv radie, med resultatet att den inte passade in alls på min runda tårta. Suck.
Så det fick bli bara två bågar, vilket såg lite knepigt och obalanserat ut. Nåväl.. den var ju jättegod ialla fall.

Bild på hela tårtan finns i galleriet.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Sikke en flot kage. Dine roser ser fantastiske ud :-)

Alice Lindberg sa...

Den blev jätteläcker,verkligen "outside the box" tänk på den och det älskar jag! Tycker inte alls att den ser obalanserad ut, den lät dessutom ljuvligt god!
Kram

Karolina sa...

Himla fin, (som alla dina verk) trots bara två bågar :D

Gunilla Wall sa...

Tack alla ni, vad snälla ni är. Men tänk ändå bara vad fin den hade varit med 3 bågar!!!!
Får kanske bli ett nytt försök på det. :D

Lisa sa...

Jättefin!
Snyggt med bågarna, även om det inte blev som du tänkt dig. :-)
Lisa