måndag 28 december 2009

Tårta till Öppet Hus

Fenomenet Öppet Hus, ni vet när gäster kommer och går under en längre tid, är alltid svårt att göra tårta till. En vacker tårta med ett speciellt motiv, eller en skulpterad tårta som föreställer något särskilt behöver få en samlad skara gäster så alla får en chans att se verket innan kniven sätts i. För så fort man börjar skära av tårtan så försvinner ju motivet mer och mer, och det är ju lite trist att anlända under senare delen av det Öppna Huset och bara få höra talas om hur fin den var....

Så inför min mans 50 årsdag fanns förslaget att bara baka lite muffins och skippa tårta. Men i ärlighetens namn, om inte tårtbakerskans make skulle få tårta på sin 50års dag, när ska han då få tårta??
Alltså fick jag fundera lite och kom till slut fram till en design som skulle fungera att skära i utan att det påverkade motivet. Det blir ju inte fråga om något stort motiv eller så, utan en där varje bit har en egen liten dekoration (typ tårta på metervara). Inte särskilt avancerat, men uppskattad av alla gäster.

Markeringarna för varje bit gjorde jag som om det vore en kudde, eller stoppningen på en stol....

Innehållet var ljusa bottnar, den ena med hackade pecannötter, ett tunt lager mörk chokladtryffel och granatäppelmousse. Jag hade också rikligt med granatäpple (hela bitar) och det gav en härlig "splashande" känsla när man tuggade på dom. Mycket lyckat!

5 kommentarer:

Alice Lindberg sa...

Riktigt smart idé och den lät verkligen supergod!

Kagekonen sa...

Fantastisk idé og fyldet med granatæbler lyder meget lækkert, det må jeg prøve snarest.

ScrapKia sa...

Ser sååå smarrigt ut!!
Snart får jag pröva att göra såna där söta blommor själv...

Malin Ljungblad sa...

Hej! Har beundrat dina tårtor länge, du är en fantastisk tårtkonstnär!
Jag älskar granatäpple och det här låter ju fantastiskt gott och intressant. Måste prövas!

MIchaela sa...

Vilka fantastiskt fina tårtor! Har du några tips på hur man täcker en fyrkantig tårta så det blir fint och hur har du gjort blommorna?
h Michaela