måndag 29 juni 2009

Kavlingsmarsipan


Det är redan flera som upptäckt att jag har en jättebra kavlingsmarsipan i min webbutik. Den finns i flera färger, vilket är bra särskilt när man ska ha en riktigt mörk marsipan. Det kan vara svårt att själv färga in t.ex. en riktigt svart eller en riktigt röd.

Jag vill förtydliga att om man ändå vill färga in själv, välj då i första hand den som heter "Vit (neutral)". Det finns också en som heter "Extra vit" och den bör man bara välja om man tänker ha den vit. Den är nämligen färgad för att vara vitare än en vanlig marsipan och är motsatt till vad man kanske tror, därför svårare att färga in på nytt.

2 kommentarer:

Anna sa...

Är denna kavlingsmarsipan bra att arbeta med, trots att det är marsipan och inte sockerpasta? Marsipan kladdar ju annars en del.

Fungerar det att blanda extra vit marsipan med hälften sockerpasta och sen färga in själv?

Gunilla Wall sa...

En kavlingsmarsipan är mindre klistrig än vanlig marsipan och mer elastisk. Men visst, lite klistrigare än sockerpasta är den.
Själv gillar jag att arbeta med marsipan och jag tycker denna är jättebra.

Marsipanen går utmärkt att blanda med sockerpasta.

Det går förvisso att färga den extra vita marsipanen om man bara ska ha en ljus färg. Men mörka nyanser blir svårt.