fredag 11 september 2009

Sugen på choklad?


Igår kom jag hem efter tre intensiva, underbara och helt oförglömliga dagar i Barcelona. Det var pralinkurs på Aula Chocovic som stått på programmet arrangerat av Femtorp.
Det blir svårt att återge just hur fantastiskt det varit med ord, så jag delar med mig av lite bilder istället. En bild säger ju mer än tusen ord i alla fall....


Kursen leddes av den mycket kunnige Ramon Morató.

Här spritsar jag Mojito Bonbons!


Kursen avslutades med Champagne (ok - det var antagligen Cava) och provsmakning av alla de olika pralinerna som vi producerat under dagarna. Smakfull arrangerat av Chocovic.

Jag reste ju tillsammans med bästa resesällskapet Alice, och här syns vi båda tillsammans med Ramon Morató till vänster, hans assistenter Carla samt Andres.
Carla och Andres var fantastiska, man fick aldrig en chans att plocka undan eller torka av något, så effektiva som de var. De svepte fram över stället och fixade och plockade. Ställde man ner en färdiganvänd, smutsig skål var den i nästa sekund borta. Och behövde man något, så vips så hade man det plötsligt i handen! Fantastiskt! Det kunde jag tänkt mig att vänja mig vid.

1 kommentar:

Åsa sa...

Men så underbart.
Handgjorda praliner och Champagne (Kava)hör ju till favoriterna.