torsdag 29 juli 2010

Nytt utseende på bloggen

Jag håller på att ge bloggen en liten ansiktslyftning. Den har ju sett likadan ut sedan starten i maj 2008 och jag kände att jag började bli lite trött på den gula bakgrunden.
Jag är inte hemma på webdesign och kodning och sånt... jag vet ju inte ens vad allt heter. Så jag är ganska stolt över att jag lyckades lägga in min egen bild som bakgrund. Det är mitt spritsmönster som också finns på hemsidan, men här i en annan färg. På hemsidan är mönstret större vilket egentligen inte alls var meningen. Men nu så kanske jag vågar mig på att försöka förminska mönstret även där, så att det blir lika.
Nåväl, det får vänta. Just nu känner jag mig nöjd över min "seger" här på bloggen.

Det enda jag inte kan bestämma mig för, är om jag ska behålla liten text, eller gå över på en större.....

Någon som har synpunkter på utseendet??

torsdag 22 juli 2010

Jordgubbspraliner

Ännu en varm dag med pyssel i köket. Dessa jordgubbstryfflar ska följa med till mosters kalas i helgen. De är gjorda på en blandning av mörk choklad och mjölkchoklad med jordgubbspuré och frystorkade jordgubbsbitar.

Pralinerna får sällskap till kalaset av kakorna jag gjorde igår, och en stor laddning macroner. Macronerna är fyllda med en italiensk marängsmörkräm med jordgubbspuré. Fantastiskt goda. (Som tur var blev det ett par stycken överexemplar.)

Jag hade verkligen lust att duka upp ett riktigt fint desserbord, men tiden räcker inte till. Så det blev bara en sån här, lite tråkig, samlingsbild på godsakerna.

onsdag 21 juli 2010

Söta små kakor

Idag har jag bakat i sommarvärmen. Bland annat dessa små kakor till min mosters 80-års dag nu till helgen. Det är vanliga vanilj cookies med dekor av sockerpasta.


söndag 11 juli 2010

lördag 10 juli 2010

Bröllopstårta med dalahästar

Helgens andra bröllopstårta är levererad och jag är nu officiellt ledig!
Denna tårta pryds av brudparets egna cake toppers, i form av ett par dalahästar. Otraditionellt och kul. Dessutom är de inte de klassiska kurbitsmålade hästarna, utan dalahästar i silver med ett cirkelmönster, och det är detta som återskapats på tårtan.
Helt klart en ovanlig och häftig stil på en bröllopstårta. Även om jag älskar rosor, så var det kul att få en beställning på något annorlunda.
Bild på hela tårtan finns i galleriet.


Bröllopstårtor

Så var det då helg igen, och dags för nya bröllopstårtor. Först ut var denna, som hämtades i går kväll. Det är en tårta i 4 våningar. Mycket stiligt och effektfullt med det mörkt lila mot det vita. Senare under dagen så finns bild på hela tårtan i galleriet.

Och senare i dag kommer bilder på den andra tårtan, som ska levereras i kväll.

tisdag 6 juli 2010

Sänkt frakt i butiken

Nu har jag äntligen hittat ett bra alternativ för leveranser från webbutiken och kan därmed sänka priset på frakten.
Enhetsfrakten 69 kr behålls men gäller nu för alla försändelser upp till hela 5 kg. Försändelser från 5 kg och uppåt kostar nu 99 kr.
Läs mer under villkor i butiken.
Välkomna!

söndag 4 juli 2010

Bröllopstårtor

Här är ett par detaljbilder på bröllopstårtorna från igår.
Vill du se hela tårtorna finns de nu i galleriet.

lördag 3 juli 2010

Bröllop med spets och hortensia

Jag vet inte hur ni har det, men utanför mitt fönster visar termometern på 37 grader! Ok, det är på solsidan, på skuggsidan visar den bara 29.
luften står stilla, ingen vind alls, och det är egentligen för varmt att vara utomhus, ialla fall så här i stan. Bäst hade det varit att vara ute på sjön en sån här dag....
Men jag ska inte klaga, jag har det riktigt bra faktiskt, där jag sitter i mitt tårtkök och arbetar, med luftkonditioneringen på och härliga 22 grader. Jag har egentligen inget emot värmen, men det är för att få luften torr som jag har den påslagen. Det är helt omöjligt att jobba med tårtor när det är så hög luftfuktighet som nu.

Idag är det leverans av två tårtor. Den ena är färdig och hämtas snart, den andra levereras senare i kväll. Bilder på båda kommer upp i galleriet senare idag, jag vill ju inte "avslöja" dom för tidigt... men här kommer en liten glutt i allafall.

Mjuka pastelliga toner, med spets och rosor och hortensia. Jag är jättenöjd med den. Kika tillbaka senare då det finns bilder på hela tårtan mot mörkblå bakgrund.. så snyggt.