torsdag 19 november 2009

Bröllopstårta till Allt om Mat

Igår hade jag en oerhört spännnde och inspirerande dag. Tog tåget till Stockholm och spenderade hela dagen på Allt om Mats redaktion. Som trogen prenumerant av denna fantastiska mattidning sedan 15 år tillbaka så var det oerhört kul att få komma in och träffa redaktionen och se deras härliga provkök. Och dessutom få jobba i det ! Hur kul som helst.
Anledningen till mitt besök var att jag dekorerade den bröllopstårta som kommer att vara med i deras Festspecial som kommer ut i maj nästa år.
Den är bakad efter mina recept, både kaka och fyllningar och sedan dekorerad efter min design och instruktioner. Mer än så säger jag inte, annat än att den blev fantastiskt fin och jag ser fram emot att se det hela till våren. Ni som är nyfikna få helt enkelt ge er till tåls.

måndag 9 november 2009

Mörkgrön marsipan

Äntligen, äntligen har det kommit en riktigt mörkgrön marsipan!
Tidigare har bara den ljusa och ganska skarpa gröna kulören funnits, som vanligtvis används till de traditionella gröna prinsesstårtorna. (I mitt tycke en tämligen onaturlig grön nyans som inte lämpar sig till blad)
Men denna nya gröna kulör passar utmärkt till blad som rosenblad, murgröna etc. Och nu till jul är den en härlig julgrön färg som passar jättefint till den julröda marsipanen. Kanske till fina järneksdekorationer?

Du hittar den mörkgröna marsipanen i min butik.
Digital färgåtergivning är alltid svårt, men här är en jämförande bild: "Grön" till vänster och "mörkgrön " till höger.

söndag 8 november 2009

Pysseltidning för de kreativa



I dagarna kommer ett nytt nummer (julnummer) av "101 nya idéer" ut i butikerna. I tidningen är ett 5 sidor långt cupcakereportage som jag har gjort. 3 olika motiv visas, järnek, snöflingor och små blommor à la julrosor.
Tidningen ges ut av Allt i Hemmet och går att köpa i butik eller på deras hemsida.


Kolla! Mina fingrar är med på framsidan! ;-)