söndag 15 juli 2012

Tårta till sommarfest

Vi var bjudna på sommarfest igår med glada vänner. Eftersom jag ändå var i bakartagen gjorde jag ännu en tårta för att ta med till festen, med samma innehåll som bröllopstårtan, dvs hallon och citron.
Jag hade verkligen ingen aning om vad jag skulle hitta på med designen, men bestämde mig till slut för att använda den fina ljusgula marsipanen som är en relativt ny färg i sortimentet (tror inte det är så många som upptäckt den ännu). Den är så mild och fin och passade så bra för en somrig tårta. Utöver färgvalet så rullade designen på lite som det föll sig och jag blev till slut jättenöjd med resultatet.
Bild på hela tårtan finns i galleriet på min hemsida.




Bröllopstårta i lila

Det blir nästan bara tårt-inlägg på bloggen nuförtiden... men det är fullt upp här och tiden räcker inte alltid till för fyndiga och intressanta inlägg på min blogg. Tyvärr.
Men bilder på tårtor är väl ändå ganska trevligt, och här är den senaste bröllopstårtan som avhämtades i fredagskväll. Färgtemat för festen var en mörk lila och bruden skulle ha lila nejlikor i sin bukett.
Bild på hela tårtan finns som vanligt i galleriet på min hemsida.

söndag 1 juli 2012

Fifth Avenue inspiration

I går var vi bjudna på bröllop, och jag blev tillfrågad att göra bröllopstårtan. Med fria händer ville jag förverkliga en idé jag haft sedan jag var i New York sist, närmare bestämt från ett skyltfönster på 5th Avenue. Det var en fantastisk dekor gjord av sidenband, som stilistiska rosor i mängder. Jag såg genast framför mig hur fantastiskt det skulle kunna bli i socker.
Här är en glimt av resultatet. Hela tårtan finns i mitt galleri.

Jag blev jättenöjd, och den var verkligen rolig att göra. Det tog heller inte fullt så lång tid att göra som jag från början trott, även om det var ett attans pilljobb att måla den svarta randen längst ut på kanterna.
Dessutom är det alltid kul att själv få vara med när en av mina tårtor äts, och att få höra all positiv respons. Flera gäster kom till  mig efteråt och sa att "det var den godaste bröllopstårta jag någonsin ätit". Det är sånt som får en att vilja hem och baka mer... :-)
Dumt nog blev jag så betagen av skyltfönstret att jag inte kommer ihåg vilken butik det var....

Tårta till junibröllop

I går morse hämtades denna tårta för ett bröllop i Ekshärad med efterföljande fest i Uddeholm. Brudparet ville ha en ganska klassisk tårta till sin bröllopsfest som skulle gå i herrgårdstil. Designen är hämtad från deras jätttefina inbjudningskort, ett stilrent snirkelmönster med ljusrosa band.
Bild på hela tårtan finns i mitt galleri.