söndag 30 oktober 2011

Choklad reportage

Jag vill bara tipsa om att nu finns julnumret av 101 nya idéer ute i tidningshyllan. Med i detta nummer är min artikel om choklad, med tips och idéer, recept och söta förpackningar.


Missa inte den jättesöta japanska asken som du själv lätt klipper ut och viker ihop. Underbart sött att använda till dukning eller som present. Mallen till den finns med i tidningen.

lördag 29 oktober 2011

Läskiga kakor

Jag är själv ingen stor firare av Halloween, men det är svårt att motstå frestelsen att en gång om året ändå få lov att baka något riktigt läbbigt. I fjol gjorde jag ju en steg-för-steg beskrivning på svarta marsipanspindlar (som jag till min stora glädje fick se i det lokala bageriets tårtfönster häromdagen - äntligen lite kreativa bakverk!)
I år blev det som så att jag stod på tur att ta med något till fredagsfikat på jobbet i går, och eftersom Halloween bara är ett par dagar bort kändes de så rätt att bjuda på något läskigt...
Det blev avhuggna häxfingrar!


Faktisk lättare att göra än jag trodde. Jag hade ingen aning om vilken typ av deg jag skulle ha, men efter att ha konsulterat lite olika receptböcker föll valet på receptet för konjakskransar, dock utan konjak och med vaniljextrakt i stället. (Kändes liksom inte rätt att fingrarna skulle smaka konjak.....)
Efter att ha format knotiga fingrar och fäst en mandel i ena änden gräddades de. När de sedan svalnat borstade jag dem med lite kakaopulver för att göra dem smutsiga och sedan lite röd färg i änden. Som sista steg tog jag lite röd pyntgelé ovanpå den röda färgen för att göra det lite kladdigare. Klockrent!
Man kan använda skållad mandel om man vill, men jag ville ha känslan av "ruttna" naglar, så skalet fick vara kvar.

Jag la upp dem på ett fat täckt med gasbindor som jag fläckat med röd färg. Och så bjöd jag på lite ögon också...

torsdag 20 oktober 2011

Ätbart nagellack... eller vad..?

Ja visst ser det ut lite som nagellack. Och det har stora likheter. Men den stora skillnaden är att det är fullt ätbart och dessutom vattenlösligt. Så ni som testat flytande metallfärger förr, glöm de. Inget mer meck med Isopropylalkohol och förstörda penslar. I november släpps ett nytt sortiment av ätbara metallicfärger. De torkar helt och smetar heller inte, så detta är verkligen efterlängtat.
De kommer in i butiken så fort vi får hem dom, och håll utkik här på bloggen eller på vår Facebook sida för ett introduktionserbjudande inom kort.
Några exempel på kulörer....

onsdag 5 oktober 2011

Stängt i butiken vecka 41 / butiksnytt

Under nästa vecka kommer vi att hålla butiken stängd. Alla beställningar som görs fram till söndag 9 oktober skickas måndag 10 oktober. Tänk på att om du valt förskottsbetalning ska även betalningen vara registrerad den 9 oktober för att kunna skickas innan vi stänger.
Alla beställningar som kommer in under vecka 41 kommer att behandlas i turordning och börjar skickas den 17 oktober igen.
Det går bra att kontakta oss via mail eller Facebook under denna period. Jag svarar som alltid på era frågor.

OBS - vi har fått in pärlemorspray igen och nu i större flaska. Därför säljer vi ut det vi har kvar av den lilla flaskan, - obs endast brons - till specialpris. Skynda fynda, gäller endast så långt lagret räcker.

Vi har också sänkt priserna på flera varor under den senaste tiden. Detta på grun av att butiken växer, och större kvantiteter ger bättre inköpspriser. Dessutom har vi bytt en del leverantörer och skaffat nya, så det är en del nytt på väg in.
De saker som priserna sänkts på är bl. a: utstickarset i metall, silikonformar från BlossomArt, muffinsplåtarna, Sparkling sugar crystals mm