måndag 29 augusti 2011

Ändring i kursschemat

Baskursen den 1/10 blev fulltecknad oerhört snabbt och det är dessutom väntlista till den. Samtidigt är det mycket svalare intresse för spritskursen helgen efter. Därför har jag beslutat att ställa in spritskursen och flytta fram den till våren (och nya lokalen) och så kör jag en till baskurs lördagen den 8/10.

Så välkommen på baskurs även den 8 oktober.

Mer om kurserna finns här.

måndag 15 augusti 2011

Kurser i höst

Jag har nu planerat in två kurstillfällen i höst, baskurs den 1 oktober och startkurs spritsning den 8 oktober. Information om kurserna finns under kurser på min hemsida.
Det är flera anmälda till baskursen redan, så vänta inte för länge om du är intresserad av att vara med.

Dessa kurser blir i min nuvarande kurslokal. Jag hade tidigare i år en förhoppning om att jag skulle flytta in i min nya lokal i höst, men det är ett omfattande renoveringsarbete som vi håller på med, och det kommer att ta längre tid. Därför blir det bara två kurser nu i höst, och när så flytten förhoppningsvis går senare i vinter så kommer jag att planera in ett mer omfattande program med lite nya kurser till våren 2012.


lördag 13 augusti 2011

Små, små tårtor

Så har just ännu en leverans bröllopstårtor gått iväg. Denna gång små minitårtor. När man ställer dom samman i ställningen så blir det så fantastiskt sött. På något sätt så blir de sötare av att vara flera.
Denna bild var lite kul, påminner lite om terassodlingar. Bild på alla tårtorna tillsammans finns i galleriet.

Men ack vad slitsamt det är att göra dom. Det tar ju väldigt, väldigt lång tid och det är monotont, ensidigt arbete som i många moment inte kan göras sittandes. Det har varit långa arbetspass och det känns verkligen av i rygg och nacke idag.
Jag tror nu också att detta var sista gången jag gjorde minitårtor i denna omfattning. Det är helt enkelt inte värt det.
Jag önskar verkligen att jag hade en hängmatta idag, det känns som något min kropp skulle mått bra av. Men det får bli solsäng istället. Borde fungera det med.

lördag 6 augusti 2011

En stor bröllopshelg

Den första helgen i augusti måste vara en av de största bröllopshelgerna under året. Förutom att både jag själv och min syster valde denna helg då vi gifte oss (dock helt olika år) så syns det också väldigt tydligt på antalet tårtförfrågningar. Jag blev tidigt uppbokad för en tårta till denna lördag och tog dessutom på mig ytterligare en beställning för cupcakes. Därefter har jag tackat nej till ytterligare tre förfrågningar för samma dag. Så visst är det en populär helg.

Tårtan fann sin väg till Sunne igår kväll. Jag blir alltid lite extra inspirerad att göra en tårta när det inte är en alldeles strikt klassisk (vit med röda rosor typ). Denna skulle vara fyrkantig, i färgerna vitt/ivory/grönt. Helst skulle det ha varit en staplad tårta, men då den skulle transporteras en bit gjorde jag istället en pelarbyggdtårta, med de allra kortaste pelarna som finns. Det ger en illusion av en staplad tårta, men som går att ta isär. Mycket enklare att både transportera och förvara. Jag blev jättenöjd med resultatet!
Här är den minsta tårta, den var så söt på egen hand så den fick en egen bild. Bild på hela tårtan finns i mitt galleri.

Detta var den andra leveransen igår. 66 små cupcakes med en liten rosa topptårta. Det var svårt att ta snygga bilder på dessa i min nya, svarta cupcakeställning. Det var otroligt snyggt med det svarta som bakgrund, men alltså en liten utmaning för fotografen.
Det är den första större cupcake beställningen till ett bröllop jag gjort. Och jag har lite blandade känslor inför dem. De blir ju gudomligt söta och ger ett fantasiskt intryck när de står samlade på en ställning. Jag förstår varför man skulle vilja duka upp dem till fest. Men för mig som tårtdesigner är det inte den stora designutmaningen, utan känns lite som löpande band produktion. Men det är kul att göra några emellanåt, och de blir ju som sagt väldigt imponerade i samlad trupp.
Jag kan också säga det att jag är oerhört glad att jag snart kommer att flytta till en ny, större lokal! Mitt lilla tårtkök blev tämligen välfyllt när man jobbar med 70 cupcakes på en gång.
Nästa helg väntar 60 minitårtor.....