tisdag 26 juli 2011

Äntligen florsocker

Äntligen, äntligen har jag ett florsocker i butiken som fungerar bra till kristyr. Det är finkornigt och är ett rent socker, dvs det innehåller inga tillsatser som t.ex stärkelse. Det blir en jättebra kristyr, som duger även till mer krävande kristyrarbeten!

måndag 25 juli 2011

Denna vecka - gåva till alla kunder

Vi har en hel del citronmousse i lager som snart går ut (bäst-före datum sista augusti). För att tömma lagret skickar vi nu med en burk utan kostnad till alla som gör en beställning i webbutiken. Detta gäller från och med idag 25/7 och så långt lagret räcket.

Vill du ha citronmousse med längre bäst-före datum, så beställer du moussen som vanligt i butiken. (Du hittar den under ätbart material / tårtfyllningar)

fredag 22 juli 2011

Nya silikonformar i butiken

Jag har lagt in en del nya produkter i butiken de senaste dagarna. Bl.a silikonformar från First Impressions. Denna amerikanska tillverkare gör silikonformar av riktigt bra kvalitet. Detaljrikedomen är enorm!
Jag har ägnat dagen åt att göra motiv i varje form för att kunna fotografera till butiken, eftersom jag tycker ett färdigt motiv säger så mycket mer än en bild på en form. För det kan vara svårt att förstå att man ur en blå, dallrande klump kan få något så här utsökt.....
Jag var bara tvungen att lägga upp denna bild. Jag kan inte låta bli att le varje gång jag ser  den. :-)

Bara för att förtydliga, det är två formar. Dels den populära sovande babyn som många av er säkert redan sett, och den ligger i ett par kupade änglavingar som är gjorda i en egen form. Silikonformar är tyvärr attans dyra. Men det blir attans fint också.

lördag 2 juli 2011

Norsk/Svensk bröllopstårta

Idag har det varit både varmt och fuktigt och det vet ni alla som bakat tårtor att det inte är det bästa tårtvädret. Men så är det ju ofta på somrarna. Jag prisar min luftkonditionering varje gång jag jobbar i mitt tårtkök en dag som denna. Utan den skulle det inte gå.
Här är dagens leverans. Beställningen var en klassisk vit tårta med röda rosor, och med någon form av anknytning till brudparets olika nationalitet. Jag valde att göra små Norska och Svenska flaggor i marsipan som jag sedan stack hjärtan ur. Flagghjärtanen blev riktigt gulliga.
Jag kände dock en viss tveksamhet då de skulle sättas dit, som sista pricken över i'et. Men efter mången omflyttningar och både reducering i storlek och antal så blev jag till sist riktigt nöjd. Jag själv har lite svårt för flaggor (själv tycker jag bara de hör hemma i toppen av en flaggstång eller på aktern på båten) och jag ville absolut inte göra ett flaggspel av tårtan. Men jag blev som sagt nöjd, och slutresultatet fick nästan en lite marin antydan. Troligtvis är det väl mer signalflaggor jag associerar till då, och genast fick jag nytt stoff till min idébok. Den där boken som innehåller brillianta idéer som dyker upp när man minst anar det och som en dag ska förverkligas på en tårta...  när jag får tid.
Bild på hela tårtan finns i mitt galleri.