fredag 24 juni 2011

Midsommarblomster på pinne

Jag har knåpat ihop en hel blomsteräng av cake-pops för dagens och kvällens festligheter. Från början var tanken en stor prästkrage på varje pop, som tillsammans skulle "bindas" ihop till en sommarbukett. Men det kändes alltför riskfyllt med de sköra kronbladen stickandes en bit utanför kakbollen. Det kan också bli fråga om en viss transportsträcke per båt idag, så jag kände att jag tog på mig alltför mycket oro och huvudvärk med den lösningen. Istället gjorde jag 190st ytte-pyttesmå prästkragar som inte sticker ut lika mycket. Och de blir arrangerade som blomsteräng snarare än bukett. Mer praktiskt och lätthanterat och minst lika sött.





















Hoppas ni alla får en riktigt härlig midsommar och inte för mycket regn i sillen. Här ser det faktiskt riktigt lovande ut. Ganska varmt och regnfri prognos!

söndag 19 juni 2011

Nya produkter i butiken

Det har kommit in lite nya produkter i butiken, som t.ex verktygsset från JEM för att göra dessa jättesöta små skor. Verktygen är väldigt enkl att använda och bruksanvisning (på engelska) medföljer.
Fler nya produkter är på väg in under sommaren, så håll utkik.

fredag 17 juni 2011

Studenttårta

Det var länge sedan jag lagt upp bilder på tårtor, men här kommer en studenttårta som nyligen avnjutits. Det var till min mans systersons student.
Perfekt tårta just nu med massor av bokstäver som övning för Cricut'en. Vansinnigt pilligt att få dit förståss, men ack så behändigt att kunna välja storleken på dem. Skulle bara önska att maskinen var metrisk.... Alltså att den pratar millimeter och inte tum. Man måste tänka till en extra gång på hur mycket en åttondels tum egentligen är.. Inget som sitter i ryggmärgen direkt.



Det kändes tokigt att tårtan inte hade någon studentmössa... så jag vevade ihop ett gäng cake-pops som ett infall en sen kväll. De blev riktigt söta. Var i valet och kvalet om bollarna skulle få smiley-fejs men tiden blev knapp så det blev ett enkelt val.

söndag 12 juni 2011

Ny leksak i tårtköket

Jag har nyligen införskaffat en ny maskin som nu pryder sin plats i mitt tårtkök, en Cricut Cake. Den är verkligen jättekul, som en elektronisk multi-utstickare! (som ser ut som en brödlåda)
Jag har egentligen inte använt den "på riktigt" ännu, till någon tårta. Än så länge har jag bara kört en massa tester för att lära känna maskinen och för att få bästa resultat. Maskinen är egentligen ganska lätt att hantera, men det är mycket som spelar in hur bra resultatet på det utskurna motivet blir, och där har det krävts en hel del övning (och en del fula ord under tiden...) Men nu börjar vi bli vänner och resultatet börjar se bra ut, och jag ska snart få användning för den.

Det jag tror jag kommer att ha mest användning och glädje av är framförallt bokstäverna där det är en stor fördel att man inte är låst till en viss storlek utan själv kan besämma höjden och utseendet på dem. Tänk er vad användbart!