lördag 28 augusti 2010

Vackra Springerle motiv

Äntligen har jag fått in en del nya produkter som legat "på kö" in i butiken. Bland annat ett helt nytt sortiment av Springerle formar.


Dessa formar används först och främst till en traditionell kaka som har gamla anor från främst Tyskland och Schweiz. Den bakades ofta till jul och den mest traditionella varianten var smaksatt med anis.

Men dessa formar har många användningsområden. Bland annat fungerar de utmärkt att använda sockerpasta i, och då får man fantastiska motiv som man kan fästa på en tårta eller på toppen av en cupcake eller cookie.
Enklast är att göra enfärgade motiv, men gillar man pilljobb kan man fylla i med sockerpasta i olika färger, alternativt måla motivet efteråt.

Här är några exempel för inspiration:

söndag 8 augusti 2010

Frakt till andra länder än Sverige

Jag vill bara informera om att jag tyvärr varit tvungen att justera webbutiken så att det inte länge går att handla från något annat land än Sverige. Jag har ju tidigare haft kunder från alla våra nordiska grannländer, vilket är jättekul. Men tyvärr har min leverantör av webbutiken en brist bland de funktioner de erbjuder och det är att man inte kan ha olika frakttarifer för olika länder.
Nu när jag i somras bytte fraktbolag och kunde sänka fraktavgifterna avsevärt med två olika enhetsfrakter för inrikes sändningar, innebar det tyvärr att priserna för utlandsfrakt blev heltokiga och jag kan alltså inte styra detta själv.

Så tillsvidare kan man bara handla inom Sverige. Jag beklagar verkligen detta.
Jag hoppas dock att min leverantör kommer att ha en lösning på detta någon gång i framtiden, så att jag kan erbjuda utlandsfrakt igen. I annat fall som ska se över om jag eventuellt ska byta leverantör.