måndag 29 juni 2009

Kavlingsmarsipan


Det är redan flera som upptäckt att jag har en jättebra kavlingsmarsipan i min webbutik. Den finns i flera färger, vilket är bra särskilt när man ska ha en riktigt mörk marsipan. Det kan vara svårt att själv färga in t.ex. en riktigt svart eller en riktigt röd.

Jag vill förtydliga att om man ändå vill färga in själv, välj då i första hand den som heter "Vit (neutral)". Det finns också en som heter "Extra vit" och den bör man bara välja om man tänker ha den vit. Den är nämligen färgad för att vara vitare än en vanlig marsipan och är motsatt till vad man kanske tror, därför svårare att färga in på nytt.

söndag 28 juni 2009

Kursschema hösten 2009

Nu har jag äntligen kunnat planlägga datum för kurser till hösten.
Det kommer att komma ytterligare några tillfällen framförallt under senare delen av hösten, men jag har inte kunnat spika de datumen ännu.
Kursschemat, som det ser ut just nu, hittar du på min hemsida, under kurser.

onsdag 24 juni 2009

Minibröllopstårta

Här är en liten minitårta till ett hemligt bröllop som skedde i smyg. Då det bara var brudparet och deras vittnen som skulle äta av den så var den ändå relativt stor, hela 14 bitar. Men det finns en gräns för hur smått man kan göra saker, och detta var så liten jag tyckte jag kunde göra en tvåvåningstårta.
Den var så söt, nedre tårtan är 15cm och den lilla ovanpå ca 9 cm.
Dekorerad med phaelonopsis orkidéer.

Bild på hela (den lilla) tårtan finns i galleriet.

lördag 20 juni 2009

Gyllene Brush Embroidery

Häromdagen levererade jag en bröllopstårta som jag länge sett fram emot att göra. Bruden kontaktade mig redan i september i fjol, och visste exakt vad hon ville ha. En tårta med brush emroidery i en gyllene färgskala.
Jag älskar verkligen att jobba med denna teknik, men gör det egentligen alltför sällan. Det har väl kanske en del med att göra att det är väldigt tidskrävande...
Jag hade själv höga förväntningar på denna tårta och är oerhört nöjd med resultatet!
Som vanligt är det svårt att återge skimmer och metalliceffekter på bild, men draperingarna och rosorna skimrar i guld. Bild på hela tårtan finns i mitt galleri.

torsdag 18 juni 2009

Äntligen - Tate & Lyle

Jag är så glad, äntligen har jag hittat var jag kan få tag på Tate & Lyle florsocker här i Sverige. Detta är det absolut bästa florsockret för kristyr, då det är väldigt finkornigt och gjort helt och hållet på rörsocker. Ska man göra avancerade kristyrarbeten är detta enda alternativet för mig.
The English shop med butiker i Göteborg och Stockholm har produkten. Dessutom har de en webbutik, så det är lätt att bara skicka efter!
Förmodligen kommer de också att ha den färdiga Royal Icing mixen i sortimentet framöver. Det är den lila förpackningen, där äggvita redan ingår och det är bara att blanda med vatten. Helt perfekt när man bara behöver en liten mängd kristyr.

lördag 13 juni 2009

En mjuk och bra sockerpasta

Ni som följer bloggen har kanske i tidigare inlägg lagt märke till att jag börjat med en ny sockerpasta; "Snövit". Det började som en test för att se om jag kunde hitta en som är bättre än min förra. Den har nämligen tyvärr visat sig vara lite ojämn i kvalitén från tillverkaren och det finns inget som är så frustrerande som att stå och arbeta med en produkt som är undermålig, när man har en viktig tårta att leverera. Så därför har jag testat en del andra sockerpastor under en längre tid och har nu äntligen hittat en som fungerar, och som jag dessutom kan få tag på utan förseningar och krångel.
Jag ser bara fördelar med den. Den är mjuk och bra att arbeta med, blir inte jättehård när den stått i kylen, är vit och fin, men bra att färga in, har en neutral smak (som inte konkurrerar med tårtans innehåll), innehåller inget gelatin och är dessutom prisvärd. Kan det egentligen bli bättre??

Jag lägger med en bild på den. Ganska fånig bild egentligen, det är ju bara en vit klump, och säger egentligen inte så mycket. Men jag har ingen annan bild.

Förutom de senaste tårtorna jag gjort förståss, då det är den jag jobbat med. Bläddra bakåt lite bland inläggen om du vill kika på dom. Bl.a den senaste bröllosptårtan i lila/guld och den gröna tårtan med orkidéer är täckta med denna pasta.

"Snövit" finns tillgänglig i min butik, för er som vill testa.